Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 70g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 25g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mąka gryczana | 85g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 85g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 38g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 0.25g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 80g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.25g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 45g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 40g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 90g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |
|
Woda | 665ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |