Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na parze razem z różyczkami brokuła przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy posiekaną cebulę. Następnie dodajemy ugotowany ryż i kukurydzę i smażymy przez kilka minut. Na koniec dodajemy posiekaną pietruszkę, pieprz, kolendrę.
1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Awokado | 50g |
![]() |
|
Brokuły | 150g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cynamon | 2g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Imbir | 2g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 12g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 41g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 60g |
![]() |
|
Melon | 100g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 4g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 80g |
![]() |
|
Rodzynki | 15g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 105g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 50g |
![]() |
|
Woda | 290ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |