Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Awokado | 50g |
1,55 zł
(13,99 zł) |
|
| Bataty | 460g |
5,29 zł
(11,49 zł) |
|
| Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
| Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
| Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
| Grejpfrut | 130g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Hummus naturalny | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
| Kasza manna | 50g |
0,37 zł
(2,99 zł) |
|
| Kiełki brokuła | 12g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 6g |
0,72 zł
(2,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 200ml |
0,70 zł
(3,49 zł) |
|
| Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
0,75 zł
(4,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 20g |
0,88 zł
(10,99 zł) |
|
| Pestki dyni | 5g |
0,20 zł
(3,99 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 3g |
0,08 zł
(5,29 zł) |
|
| Szczypiorek | 3g |
0,30 zł
(2,49 zł) |
|
| Szynka z indyka | 40g |
1,88 zł
(7,99 zł) |
|
| Tuńczyk w oleju | 50g |
1,62 zł
(5,99 zł) |