Darmowa dieta 1600 kcal nr 27286



Śniadanie


Kanapki z humusem i rzodkiewką
412 kcal
Łączna waga porcji: 270g.

B: 11.66 g T: 9.24 g W: 79.02 g (BŁ: 15.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   30

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Chleb smarujemy humusem. Rzodkiewki kroimy w plastry i kładziemy na kanapki.


Drugie śniadanie


Sałatka z kukurydzą, papryką i nasionami chia (z chlebem)
323 kcal
Łączna waga porcji: 375g.

B: 8.25 g T: 14.95 g W: 45.26 g (BŁ: 12.53 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

45   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Sałatę rwiemy, pomidora i paprykę kroimy. Całość mieszamy z kukurydzą i polewamy oliwą z oliwek zmieszaną z nasionami chia i ulubionymi przyprawami. Podajemy z chlebem.


Obiad


Kasza jaglana z fasolą i pomidorami (wersja lżejsza)
456 kcal
Łączna waga porcji: 470g.

B: 14.79 g T: 13.76 g W: 73.12 g (BŁ: 8.99 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.



Kolacja


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

45   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Wartości odżywcze:


Białko: 46.33 g
Tłuszcz: 54.1 g
Węglowodany: 246.08 g (w tym błonnik: 45.1 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Cebula 30g     0,07 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 175g     1,66 zł (3,79 zł)
Fasola biała konserwowa 50g     0,50 zł (3,99 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Hummus z chilli 30g     1,12 zł (2,99 zł)
Kasza jaglana 60g     0,58 zł (3,39 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 20g     0,37 zł (1,49 zł)
Kukurydza konserwowa 50g     0,41 zł (2,79 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Marchew 100g     0,31 zł (2,29 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 40g     1,76 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 50g     0,92 zł (10,99 zł)
Pomidory 460g     2,45 zł (3,99 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Rzodkiewka 100g     2,08 zł (2,49 zł)
Sałata masłowa 100g     3,56 zł (4,99 zł)



×