Darmowa dieta 1600 kcal nr 27348



Śniadanie


Klasyczna jajecznica na maśle
294 kcal
Łączna waga porcji: 244g.

B: 16.37 g T: 15.05 g W: 26.12 g (BŁ: 4.91 g)

Wegetariańskie  

102   6

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Masło rozgrzewamy na patelni i podsmażamy na nim pokrojoną cebulę.
  2. Po kilku minutach zmniejszamy ogień i dodajemy jajko, sól i pieprz do smaku, mieszamy aż do uzyskania porządanej konsystencji.
  3. Zjadamy z chlebem.


Drugie śniadanie


Surówka z marchwi i jabłek
201 kcal
Łączna waga porcji: 495g.

B: 3.6 g T: 1.44 g W: 50.73 g (BŁ: 14.22 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

46   14

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

  1. Marchew i jabłko umyj i obierz ze skórki.
  2. Składniki zblenduj lub zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i wymieszaj.


Obiad


Omlet ze szpinakiem, awokado i serem feta
540 kcal
Łączna waga porcji: 360g.

B: 30.59 g T: 43.21 g W: 9.46 g (BŁ: 3.61 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

29   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Szpinak podsmażyć na oleju z odrobiną suszonego czosnku. Do miski wrzucamy jajka i mleko, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy widelcem lub mikserem. Wlewamy na patelnię ze szpinakiem, dodajemy pokrojone awokado i fetę, posypujemy szczypiorkiem i ulubionymi przyprawami i smażymy.


Podwieczorek


Kanapki z szynką z indyka, sałatą i pomidorami (wersja lżejsza)
223 kcal
Łączna waga porcji: 198g.

B: 10.19 g T: 4.34 g W: 39.67 g (BŁ: 7.04 g)



125   12

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.


Kolacja


Sałatka z tuńczykiem
311 kcal
Łączna waga porcji: 610g.

B: 28.65 g T: 12.13 g W: 25.81 g (BŁ: 7.59 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

65   19

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Sałatę rwiemy na małe kawałki, myjemy i wkładamy do miski.
  2. Dodajemy tuńczyka wraz z olejem.
  3. Pomidory i paprykę myjemy, kroimy i dodajemy do miski.
  4. Wsypujemy oliwki i umytą, pokrojoną w piórka cebulę.
  5. Dodajemy bazylię, pieprz, sól oraz sok z cytryny, całość mieszamy.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1569 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 89.4 g
Tłuszcz: 76.17 g
Węglowodany: 151.79 g (w tym błonnik: 37.37 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 70g     2,18 zł (13,99 zł)
Bazylia (suszona) 4g     0,92 zł (2,29 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Cebula czerwona 50g     0,23 zł (2,99 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Jabłko 225g     0,98 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 262g     1,83 zł (6,99 zł)
Marchew 270g     0,82 zł (2,29 zł)
Masło 8g     0,20 zł (4,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 20ml     0,07 zł (3,49 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwki zielone marynowane, konserwowe 50g     0,87 zł (3,49 zł)
Papryka czerwona 230g     4,21 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomidory 595g     3,17 zł (3,99 zł)
Sałata 10g     0,36 zł (4,99 zł)
Sałata lodowa 200g     3,42 zł (5,99 zł)
Ser typu "Feta" 40g     0,64 zł (4,29 zł)
Sok cytrynowy 6g     0,16 zł (5,29 zł)
Szczypiorek 10g     1,00 zł (2,49 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Szynka z indyka 30g     1,41 zł (7,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Tuńczyk w oleju 170g     5,50 zł (5,99 zł)



×