1. Ugotuj komosę. 2. Wykrój twardą łodygę z jarmużu. 3. Pokrój awokado. 4. Wymieszaj składniki z przyprawami do smaku.
Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Ananas | 100g |
1,00 zł
(7,99 zł) |
|
| Awokado | 70g |
2,18 zł
(13,99 zł) |
|
| Bułka tarta | 55g |
0,43 zł
(3,89 zł) |
|
| Cebula czerwona | 105g |
0,48 zł
(2,99 zł) |
|
| Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
1,41 zł
(2,49 zł) |
|
| Cukinia | 500g |
4,99 zł
(8,49 zł) |
|
| Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
1,44 zł
(4,79 zł) |
|
| Czosnek | 20g |
0,88 zł
(2,19 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 51g |
0,36 zł
(6,99 zł) |
|
| Jarmuż | 50g |
1,40 zł
(6,99 zł) |
|
| Kiwi | 225g |
3,37 zł
(7,49 zł) |
|
| Masło orzechowe | 15g |
0,53 zł
(11,99 zł) |
|
| Mielona papryka chilli | 1g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 490ml |
4,65 zł
(9,49 zł) |
|
| Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Orzechy nerkowca | 15g |
2,00 zł
(9,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
| Płatki jaglane | 40g |
0,56 zł
(2,79 zł) |
|
| Quinoa (komosa ryżowa) | 56g |
1,79 zł
(7,99 zł) |
|
| Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
| Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |