Darmowa dieta 1600 kcal nr 29063



Śniadanie


Kanapki z pesto (wersja lżejsza)
315 kcal
Łączna waga porcji: 210g.

B: 7.95 g T: 7.37 g W: 59.91 g (BŁ: 10.5 g)

Wegetariańskie  

44   29

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Chleb smarujemy pesto, nakładamy sałatę i paprykę.


Drugie śniadanie


Warzywa z humusem chilli
231 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.82 g T: 10.38 g W: 32.81 g (BŁ: 12.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   52

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Obiad


Fasolka po bretońsku
556 kcal
Łączna waga porcji: 528g.

B: 26.71 g T: 19 g W: 77.17 g (BŁ: 14.59 g)



50   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cebulę i kiełbasę kroimy i podsmażamy. Dodajemy przetarty czosnek i przyprawy: kminek, oregano, 4 listki ziela angielskiego, 2 listki laurowe. Następnie na patelni lądują pomidory z puszki, fasola i przecier. Całość zalewamy połową szklanki wody i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotujemy całość przez 25 minut. Przekładamy na talerz i zjadamy przegryzając chlebem.


Podwieczorek


Sałatka z kalafiora z gruszkami
207 kcal
Łączna waga porcji: 375g.

B: 7.61 g T: 6.99 g W: 32.11 g (BŁ: 6.31 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

16   59

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie aż zmiękną (ale uważamy, żeby się nie rozgotowały). Gruszki obieramy, kroimy w kostkę i mieszamy z kalafiorem. Następnie dodajemy jogurt, sok pomarańczowy i oliwę, całość mieszamy. Na talerzu układamy liście sałaty, posypujemy rzeżuchą i nakładamy gotową sałatkę.


Kolacja


Mus jabłkowo-gruszkowy z suszonymi jagodami goji
289 kcal
Łączna waga porcji: 557g.

B: 2.91 g T: 12.1 g W: 45.92 g (BŁ: 7.03 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   62

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1598 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 53 g
Tłuszcz: 55.84 g
Węglowodany: 247.92 g (w tym błonnik: 50.67 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Cebula 50g     0,12 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 175g     1,66 zł (3,79 zł)
Czosnek 5g     0,22 zł (2,19 zł)
Fasola biała konserwowa 120g     1,20 zł (3,99 zł)
Gruszka 255g     1,78 zł (6,99 zł)
Hummus z chilli 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Imbir 5g     0,14 zł (5,69 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jagody goji (suszone) 12g     1,12 zł (13,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 70g     0,54 zł (1,39 zł)
Kalafior 150g     2,50 zł (9,99 zł)
Kiełbasa podwawelska 50g     2,38 zł (28,59 zł)
Kminek 3g     0,19 zł (1,29 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 25g     0,47 zł (1,49 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Olej rzepakowy 15g     0,10 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 5g     0,22 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 310g     5,68 zł (10,99 zł)
Pesto z bazylią 15g     1,67 zł (9,99 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Rzeżucha 5g 0,00 zł (0,00 zł)
Sałata masłowa 20g     0,71 zł (4,99 zł)
Sok pomarańczowy 20g     0,10 zł (4,99 zł)
Woda 250ml 0,00 zł (0,00 zł)



×