1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 9g |
0,63 zł
(6,99 zł) |
|
| Borówka amerykańska | 300g |
8,39 zł
(13,98 zł) |
|
| Gruszka | 260g |
1,82 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 300g |
2,32 zł
(2,78 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
| Krążki ryżowe | 40g |
0,98 zł
(2,69 zł) |
|
| Masło | 10g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
| Migdały | 15g |
1,27 zł
(8,49 zł) |
|
| Miód pszczeli | 48g |
1,80 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko migdałowe | 250g |
2,62 zł
(10,49 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
0,12 zł
(2,49 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 5g |
0,03 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 5g |
0,04 zł
(8,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 80g |
0,80 zł
(4,99 zł) |
|
| Płatki jaglane | 60g |
0,84 zł
(2,79 zł) |
|
| Ryż brązowy | 45g |
0,34 zł
(2,99 zł) |
|
| Woda | 240ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |