Darmowa dieta 1600 kcal nr 35343



Śniadanie


Kasza jaglana z jabłkami i cynamonem
380 kcal
Łączna waga porcji: 421g.

B: 7.01 g T: 2.97 g W: 87.58 g (BŁ: 11.38 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

79   52

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.



Drugie śniadanie


Warzywa z humusem z suszonymi pomidorami
221 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.94 g T: 8.38 g W: 34.69 g (BŁ: 12.6 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Obiad


Kasza jaglana z fasolą i warzywami
507 kcal
Łączna waga porcji: 482g.

B: 22.68 g T: 13.9 g W: 80.45 g (BŁ: 15.31 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   32

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Gotujemy kaszę, jarmuż gotujemy na parze ok. 10 minut. Warzywa kroimy. Całość mieszamy.


Podwieczorek


Sałatka kalafiorowo-brokułowa z ogórkiem i koperkiem
221 kcal
Łączna waga porcji: 881g.

B: 19.63 g T: 2.11 g W: 40.99 g (BŁ: 18.11 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Kalafior i brokuł umyj i ugotuj na parze. Warzywa na sicie ostudź zimną wodą
  2. Ogórek umyj, obierz ze skórki i pokrój w plasterki.
  3. Koperek umyj i posiekaj.
  4. Kalafior i brokuł podziel na „różyczki” i wymieszaj w salaterce w ogórkiem oraz koperkiem.
  5. Sałatkę dopraw do smaku solą himalajską i pieprzem.


Kolacja


Mus jabłkowo-gruszkowy z suszonymi jagodami goji
289 kcal
Łączna waga porcji: 557g.

B: 2.91 g T: 12.1 g W: 45.92 g (BŁ: 7.03 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   62

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.



Wartości odżywcze:


Białko: 60.17 g
Tłuszcz: 39.46 g
Węglowodany: 289.63 g (w tym błonnik: 64.43 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Cebula 50g     0,12 zł (1,89 zł)
Cynamon 4g     0,51 zł (2,29 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 120g     1,44 zł (4,79 zł)
Gruszka 130g     0,91 zł (6,99 zł)
Hummus z suszonymi pomidorami 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Imbir 5g     0,14 zł (5,69 zł)
Jabłko 510g     2,22 zł (3,49 zł)
Jagody goji (suszone) 12g     1,12 zł (13,99 zł)
Jarmuż 100g     2,80 zł (6,99 zł)
Kalafior 440g     7,33 zł (9,99 zł)
Kasza jaglana 120g     1,16 zł (3,39 zł)
Koper ogrodowy 10g     1,20 zł (2,99 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Natka pietruszki 12g     1,05 zł (2,19 zł)
Ogórek 180g     1,20 zł (3,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 0.25g     0,02 zł (1,79 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Rodzynki 7g     0,16 zł (4,49 zł)
Sól himalajska 0.25g     0,00 zł (3,49 zł)
Woda 250ml 0,00 zł (0,00 zł)



×