1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 6g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
| Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Białko jaja kurzego | 100g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
| Brzoskwinia | 170g |
1,19 zł
(3,49 zł) |
|
| Cebula | 200g |
0,47 zł
(1,89 zł) |
|
| Cukier biały | 2g |
0,01 zł
(2,99 zł) |
|
| Cynamon | 8g |
1,02 zł
(2,29 zł) |
|
| Czerwona fasola (konserwowa) | 240g |
2,87 zł
(4,79 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
| Kukurydza konserwowa | 220g |
1,81 zł
(2,79 zł) |
|
| Makaron pełnoziarnisty | 70g |
0,84 zł
(5,99 zł) |
|
| Mleko kokosowe (bez cukru) | 120ml |
2,16 zł
(8,99 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 230ml |
2,18 zł
(9,49 zł) |
|
| Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
0,12 zł
(2,49 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 5g |
0,03 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 5g |
0,04 zł
(8,99 zł) |
|
| Pesto z bazylią | 30g |
3,33 zł
(9,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 80g |
0,80 zł
(4,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
| Pomidory koktajlowe | 100g |
1,40 zł
(3,49 zł) |
|
| Pomidory w puszce | 400g |
4,19 zł
(4,19 zł) |
|
| Płatki owsiane | 40g |
0,26 zł
(3,29 zł) |
|
| Ryż brązowy | 345g |
2,58 zł
(2,99 zł) |
|
| Schab bez kości | 300g |
5,52 zł
(11,59 zł) |
|
| Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
| Woda | 240ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |