Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 160g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 480g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.6g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Imbir | 15g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 110g |
![]() |
|
Jarmuż | 750g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 20g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 1050g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 50g |
![]() |
|
Marchew | 405g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.6g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Nasiona chia | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 40g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 0.03g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 405g |
![]() |
|
Por | 420g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Sól himalajska | 3g |
![]() |
|
Woda | 750ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |