1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Awokado | 80g |
2,49 zł
(13,99 zł) |
|
| Białe wino | 250g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Bulion warzywny | 250g |
27,30 zł
(27,96 zł) |
|
| Cebula | 210g |
0,50 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
| Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Kapary | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
0,56 zł
(1,49 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
| Makaron z ciecierzycy | 200g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Masło orzechowe | 15g |
0,53 zł
(11,99 zł) |
|
| Mielona papryka słodka | 1g |
0,06 zł
(1,29 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 240ml |
2,28 zł
(9,49 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
0,12 zł
(2,49 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 5g |
0,03 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 5g |
0,04 zł
(8,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 80g |
0,80 zł
(4,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 1.1g |
0,10 zł
(1,79 zł) |
|
| Pomidory koktajlowe | 500g |
6,98 zł
(6,98 zł) |
|
| Płatki jaglane | 40g |
0,56 zł
(2,79 zł) |
|
| Ryż brązowy | 45g |
0,34 zł
(2,99 zł) |
|
| Sos sojowy jasny | 10g |
0,28 zł
(4,19 zł) |
|
| Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
| Woda | 240ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |