Darmowa dieta 1600 kcal nr 68364



Śniadanie


Jaglanka z jabłkiem i masłem orzechowym (bez laktozy)
417 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 8.83 g T: 12.55 g W: 70.85 g (BŁ: 6.1 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

25   41

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.


Drugie śniadanie


Kanapka z pastą z awokado
300 kcal
Łączna waga porcji: 170g.

B: 6.15 g T: 13.47 g W: 43.38 g (BŁ: 8.74 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

26   24

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Awokado przekrawamy wzdłuż i wydrążamy środek jednej polówki łyżeczką. Włóż do miski i rozgnieć widelcem. Posiekaj drobno cebulę i dodaj do awokado. Dodaj sosu sojowego i przypraw pieprzem. Wymieszaj i nałóż pastę na kanapkę. Smacznego. Wariant potrawy: możesz dodać do pasty pół ząbku czosnku przeciśniętego przez praskę. *(Pestkę zostaw w drugiej połówce awokado, dzięki temu nie zmieni koloru. Zawiń owoc w folię i schowaj do lodówki). Przepis przesłany przez: pogromcafasoli


Obiad


Wegańskie spaghetti w sosie pomidorowym - jednogarnkowe
542 kcal
Łączna waga porcji: 732g.

B: 25.25 g T: 12.55 g W: 72 g (BŁ: 19.76 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   19

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Dodaj wszystkie składniki do rondelka. Przykryj rondelek pokrywką. Gotuj na średniej mocy przez 12-15 minut, mieszaj od czasu do czasu. Gdy makaron jest al dente, podawaj posypane nasionami/serem/ świeżą bazylią.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem (wersja lżejsza)
297 kcal
Łączna waga porcji: 415g.

B: 7.78 g T: 13.51 g W: 39.71 g (BŁ: 6.98 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Wartości odżywcze:


Białko: 48.01 g
Tłuszcz: 52.08 g
Węglowodany: 225.94 g (w tym błonnik: 41.58 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 80g     2,49 zł (13,99 zł)
Białe wino 250g 0,00 zł (0,00 zł)
Bulion warzywny 250g     27,30 zł (27,96 zł)
Cebula 210g     0,50 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Kapary 10g 0,00 zł (0,00 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 30g     0,56 zł (1,49 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Makaron z ciecierzycy 200g 0,00 zł (0,00 zł)
Masło orzechowe 15g     0,53 zł (11,99 zł)
Mielona papryka słodka 1g     0,06 zł (1,29 zł)
Mleko ryżowe 240ml     2,28 zł (9,49 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 5g     0,12 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 5g     0,03 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 5g     0,04 zł (8,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Pieczarka świeża 80g     0,80 zł (4,99 zł)
Pieprz czarny 1.1g     0,10 zł (1,79 zł)
Pomidory koktajlowe 500g     6,98 zł (6,98 zł)
Płatki jaglane 40g     0,56 zł (2,79 zł)
Ryż brązowy 45g     0,34 zł (2,99 zł)
Sos sojowy jasny 10g     0,28 zł (4,19 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 240ml 0,00 zł (0,00 zł)



×