Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i gotujemy na parze przez około 20 minut. Sałatę myjemy, rwiemy na małe kawałki. Pomidora, ogórka i rzodkiewkę myjemy i kroimy. Rzeżuchę płuczemy. Z oliwy, musztardy, czosnku, jogurtu, octu, soli i pieprzu przygotowujemy sos. Całość mieszamy i podajemy.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 250g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Czosnek | 12g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 400g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 150g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 25g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 4g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 4g |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 6g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 50g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 80g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 2g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 410g |
![]() |
|
Papryka ostra (mielona) | 2g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 150g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 20g |
![]() |
|
Rzeżucha | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 50g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 15g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 300g |
![]() |
|
Szczypiorek | 75g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |