Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 700g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 46g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 500g |
![]() |
|
Jabłko | 585g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 500g |
![]() |
|
Marchew | 270g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Polędwica sopocka | 12g |
![]() |
|
Pomidory | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |
|
Ziele angielskie | 5g |
![]() |
|
Ziemniaki | 250g |
![]() |