Śliwki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 5g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 250g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 40g |
![]() |
|
Imbir | 5g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 15g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 500g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Limonka | 12g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 120g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 400ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 260g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 60g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 60g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 60g |
![]() |
|
Pasta curry (czerwona) | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 10g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 30g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 5g |
![]() |
|
Sos sojowy (ciemny) | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Suszona kolendra | 1g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Woda | 690ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śliwki suszone | 30g |
![]() |