Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
propozycja przepisu przysłana przez: MyszkaKochaRahima
1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 140g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 180g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 170g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 30g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 100g |
![]() |
|
Marchew | 15g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 80g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.1g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 45g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 80g |
![]() |
|
Szpinak | 250g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 50g |
![]() |
|
Sól himalajska | 2g |
![]() |
|
Woda | 240ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |