1. Podgrzej oliwę na patelni. Dodaj cebulę, czosnek, cukinię, bakłażana i paprykę. Gotuj przez kilka minut na dużym płomieniu do czasu aż lekko zbrązowieje.
2. Dodaj pokrojone pomidory, wodę, ocet i makaron spaghetti. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 min aż makaron będzie miękki a sos zgęstnieje.
3. Dodaj pokrojoną świeżą bazylię, sól i pieprz do smaku. Możesz również dodać płatki drożdżowe nieaktywne jeżeli lubisz. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 120g |
![]() |
|
Banan | 180g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 1g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 30g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Cynamon | 2g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Erytrytol | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 480g |
![]() |
|
Kiwi | 150g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 150g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 100ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 280g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Płatki drożdżowe | 10g |
![]() |
|
Płatki migdałowe | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Rodzynki | 15g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Woda | 610ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |