Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 6g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Czarne jagody | 250g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 50g |
![]() |
|
Grejpfrut | 260g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Hummus z czarnuszką | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 60g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Mandarynki | 260g |
![]() |
|
Marchew | 250g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko sojowe | 500ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 500g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 100g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 100g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 310g |
![]() |
|
Pieczywo tostowe, grahamowe | 60g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 6g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 40g |
![]() |