1. Ugotuj kaszę. 2. Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki. 3. Posyp sezamem.
Ryż lekko solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok 30 minut. W czasie gdy będzie się gotował, wszystkie składniki kroimy w paski. Następnie podsmażamy mięso na oleju, dodajemy warzywa i smażymy razem przez kilka minut, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kurkuma, tymianek. Następnie dodajemy pomidory i mieszamy na palniku, aż zacznie wrzeć.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 25g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Kapusta pekińska | 200g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 52g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Ksylitol | 7g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 150g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 50g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Sezam | 5g |
![]() |