Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
1. Ugotuj komosę. 2. Wykrój twardą łodygę z jarmużu. 3. Pokrój awokado. 4. Wymieszaj składniki z przyprawami do smaku.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 5g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 80g |
![]() |
|
Jarmuż | 50g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Ksylitol | 5g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 70g |
![]() |
|
Malina | 50g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 125ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 125ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 30ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 15g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 30g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 56g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |