Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 105g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Cukinia | 400g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Dynia | 210g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Groch, nasiona suche | 45g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 256g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 1g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Marchew | 40g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 7g |
![]() |
|
Mąka gryczana | 36g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 40g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 20g |
![]() |
|
Szczypiorek | 25g |
![]() |
|
Szpinak | 25g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |