Darmowa dieta 1600 kcal nr 88223



Śniadanie


Owsianka z jabłkiem i masłem orzechowym (bez laktozy)
429 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 9.59 g T: 13.83 g W: 70.97 g (BŁ: 7.26 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

34   42

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.



Drugie śniadanie


Mus jabłkowo-gruszkowy z suszonymi jagodami goji
289 kcal
Łączna waga porcji: 557g.

B: 2.91 g T: 12.1 g W: 45.92 g (BŁ: 7.03 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   62

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.



Obiad


Kasza jaglana z fasolą i pomidorami (wersja lżejsza)
456 kcal
Łączna waga porcji: 470g.

B: 14.79 g T: 13.76 g W: 73.12 g (BŁ: 8.99 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.



Kolacja


Marchwianka z mlekiem migdałowym
381 kcal
Łączna waga porcji: 538g.

B: 18.55 g T: 10.38 g W: 62.86 g (BŁ: 17.69 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

1   23

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cebulę siekamy drobno i podsmażamy na oleju, ż się zeszkli. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę.Doprawiamy solą i smażymy,mieszając prze ok.10minut. Następnie dodajemy połowę startego imbiru i soczewicę,smażymy przez mniej więcej 2minuty. Na patelnię wlewamy ok.2-3 szklanki wody i gotujemy całość ok. 15-20minut. Doprawiamy solą,pieprzem i słodką papryką oraz startym imbirem. Zawartość patelni przelewamy do garnka, dodajemy szklankę mleka migdałowego i blendujemy.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Wartości odżywcze:


Białko: 45.84 g
Tłuszcz: 50.07 g
Węglowodany: 252.87 g (w tym błonnik: 40.97 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Cebula 130g     0,31 zł (1,89 zł)
Fasola biała konserwowa 50g     0,50 zł (3,99 zł)
Gruszka 130g     0,91 zł (6,99 zł)
Imbir 10g     0,28 zł (5,69 zł)
Jabłko 300g     1,31 zł (3,49 zł)
Jagody goji (suszone) 12g     1,12 zł (13,99 zł)
Kasza jaglana 60g     0,58 zł (3,39 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 20g     0,37 zł (1,49 zł)
Marchew 600g     1,83 zł (2,29 zł)
Masło orzechowe 15g     0,53 zł (11,99 zł)
Mielona papryka słodka 1g     0,06 zł (1,29 zł)
Mleko migdałowe 250g     2,62 zł (10,49 zł)
Mleko ryżowe 240ml     2,28 zł (9,49 zł)
Olej kokosowy 12g     0,60 zł (11,99 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pietruszka, korzeń 100g     0,83 zł (2,49 zł)
Pietruszka, liście 5g 0,00 zł (0,00 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Płatki owsiane 40g     0,26 zł (3,29 zł)
Soczewica czerwona, nasiona suche 100g     1,48 zł (5,19 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 250ml 0,00 zł (0,00 zł)



×