Darmowa dieta 1600 kcal nr 92719



Śniadanie


Serek wiejski z nasionami
271 kcal
Łączna waga porcji: 210g.

B: 23.65 g T: 15.44 g W: 9.77 g (BŁ: 1.33 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

48   17

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Ogórka drobno pokrój. Nasiona upraż na suchej patelni. 2. Wszystko wymieszaj z serkiem



Drugie śniadanie


Kanapka z hummusem, indykiem i pomidorem
332 kcal
Łączna waga porcji: 230g.

B: 14.42 g T: 13.48 g W: 42.64 g (BŁ: 8.88 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

16   27

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy hummusem.
  2. Na kanapkę kładziemy plasterek szynki.
  3. Na szynkę - umyty i pokrojony w plastry pomidor.


Obiad


Zupa krem z dyni i grochu
505 kcal
Łączna waga porcji: 521g.

B: 24.48 g T: 20.83 g W: 66.35 g (BŁ: 21.14 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

18   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Namocz groch w miseczce z wodą. 2. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zetrzyj na tarce (lub zblenduj) marchewkę i pietruszkę. Pokrój pora na drobne plasterki. Podsmaż rozdrobnione warzywa na rozgrzanej oliwie. Posól. Duś pod przykryciem 10 min. 3. Ugotuj groch (stosunek wody do grochu - 2:1). Dodaj groch do garnka z duszonymi warzywami. 4. Do warzyw dodaj dynię pokrojoną w kostkę, słodką paprykę oraz 1 szklankę wody. Gotuj około 15-20 minut. 5. Zmiksuj warzywa i posól wedle smaku. 6. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika. 7. Dodaj pestki do zupy przed samym podaniem.


Podwieczorek


Sałatka z kalafiora z gruszkami
207 kcal
Łączna waga porcji: 375g.

B: 7.61 g T: 6.99 g W: 32.11 g (BŁ: 6.31 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

16   59

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie aż zmiękną (ale uważamy, żeby się nie rozgotowały). Gruszki obieramy, kroimy w kostkę i mieszamy z kalafiorem. Następnie dodajemy jogurt, sok pomarańczowy i oliwę, całość mieszamy. Na talerzu układamy liście sałaty, posypujemy rzeżuchą i nakładamy gotową sałatkę.


Kolacja


Fasolka szparagowa z suszonymi pomidorami
300 kcal
Łączna waga porcji: 367g.

B: 13.61 g T: 0.84 g W: 62.69 g (BŁ: 6.11 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   20

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy obraną i posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dorzucamy fasolkę i pokrojone w paski suszone pomidory. Dusimy całość ok. 5 minut. Przepis przesłany przez: pogromcafasoli


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1615 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 83.77 g
Tłuszcz: 57.58 g
Węglowodany: 213.56 g (w tym błonnik: 43.77 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Cebula 50g     0,12 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Czosnek 12g     0,53 zł (2,19 zł)
Dynia 210g     1,68 zł (11,99 zł)
Fasolka szparagowa mrożona 225g 0,00 zł (0,00 zł)
Groch, nasiona suche 45g     0,30 zł (2,69 zł)
Gruszka 125g     0,87 zł (6,99 zł)
Hummus naturalny 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 70g     0,54 zł (1,39 zł)
Kalafior 150g     2,50 zł (9,99 zł)
Marchew 40g     0,12 zł (2,29 zł)
Mielona papryka słodka 6g     0,39 zł (1,29 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 30g     0,75 zł (2,49 zł)
Ogórek 40g     0,27 zł (3,99 zł)
Oliwa z oliwek 15g     0,66 zł (10,99 zł)
Pestki dyni 10g     0,40 zł (3,99 zł)
Pietruszka, korzeń 40g     0,33 zł (2,49 zł)
Pomidory 80g     0,43 zł (3,99 zł)
Por 140g     2,43 zł (3,99 zł)
Rzeżucha 5g 0,00 zł (0,00 zł)
Serek twarogowy ziarnisty 150g 0,00 zł (0,00 zł)
Sok pomarańczowy 20g     0,10 zł (4,99 zł)
Suszone pomidory 90g     2,25 zł (6,99 zł)
Szynka z indyka 40g     1,88 zł (7,99 zł)



×