Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka tarta | 55g |
![]() |
|
Cebula | 530g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cukinia | 500g |
![]() |
|
Cynamon | 2g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.6g |
![]() |
|
Jabłko | 510g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 51g |
![]() |
|
Jarmuż | 850g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 70g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 1050g |
![]() |
|
Marchew | 420g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.6g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 0.03g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 405g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Por | 420g |
![]() |
|
Rodzynki | 15g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 3g |
![]() |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |