Darmowa dieta 1600 kcal nr 9900



Śniadanie


Zapiekanka z grahamki z pieczarkami
335 kcal
Łączna waga porcji: 350g.

B: 15.3 g T: 6.57 g W: 58.78 g (BŁ: 9.55 g)

Wegetariańskie  

56   11

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Bułkę kroimy na pół, smarujemy margaryną, a następnie nakładamy pokrojone pieczarki i starty ser. Pieczemy w piekarniku, zjadamy z pokrojonymi pomidorkami.


Drugie śniadanie


Koktajl z mleka i brzoskwini
233 kcal
Łączna waga porcji: 411g.

B: 11.22 g T: 5.79 g W: 37.38 g (BŁ: 5.97 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

32   20

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Zblendować ze sobą wszystkie składniki


Obiad


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podwieczorek


Sałatka z kalafiora z gruszkami
207 kcal
Łączna waga porcji: 375g.

B: 7.61 g T: 6.99 g W: 32.11 g (BŁ: 6.31 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

16   58

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie aż zmiękną (ale uważamy, żeby się nie rozgotowały). Gruszki obieramy, kroimy w kostkę i mieszamy z kalafiorem. Następnie dodajemy jogurt, sok pomarańczowy i oliwę, całość mieszamy. Na talerzu układamy liście sałaty, posypujemy rzeżuchą i nakładamy gotową sałatkę.


Kolacja


Płatki ryżowe z bananem
359 kcal
Łączna waga porcji: 277g.

B: 7.95 g T: 2.21 g W: 78.45 g (BŁ: 3.04 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

50   28

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Płatki ryżowe z mlekiem zagotuj w garnku, aż potrawa zgęstnieje.
  2. Przelej potrawę do miski, dodaj łyżeczkę ksylitolu i wymieszaj.
  3. Banana pokrój w plastry i połóż na płatkach ryżowych.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1588 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 52.85 g
Tłuszcz: 39.31 g
Węglowodany: 274.27 g (w tym błonnik: 35.03 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 6g     0,42 zł (6,99 zł)
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Brzoskwinia 170g     1,19 zł (3,49 zł)
Bułka grahamka 90g     1,23 zł (1,78 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Gruszka 125g     0,87 zł (6,99 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Jogurt naturalny 2% 70g     0,54 zł (1,39 zł)
Kalafior 150g     2,50 zł (9,99 zł)
Ksylitol 7g     0,36 zł (12,99 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Margaryna do pieczywa 5g     0,05 zł (2,69 zł)
Mleko krowie 1,5% 330ml     1,15 zł (3,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 5g     0,22 zł (10,99 zł)
Pieczarka świeża 80g     0,80 zł (4,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomidory koktajlowe 160g     2,23 zł (3,49 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Płatki ryżowe 50g     0,89 zł (3,19 zł)
Rzeżucha 5g 0,00 zł (0,00 zł)
Ser mozzarella 15g     0,38 zł (3,19 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Sok pomarańczowy 20g     0,10 zł (4,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 125ml 0,00 zł (0,00 zł)



×