Darmowa dieta 1700 kcal nr 2853



Śniadanie


Owsianka z karobem (wersja lżejsza, bez laktozy)
371 kcal
Łączna waga porcji: 361g.

B: 6.89 g T: 8.2 g W: 71.69 g (BŁ: 7.08 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

3   52

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.



Drugie śniadanie


Koktajl melonowy z imbirem
348 kcal
Łączna waga porcji: 716g.

B: 4.18 g T: 6.52 g W: 71.42 g (BŁ: 4.26 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

16   47

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.



Obiad


Kasza jaglana z duszonym bakłażanem
419 kcal
Łączna waga porcji: 421g.

B: 11.2 g T: 12.52 g W: 69.85 g (BŁ: 8.37 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Bakłażana pokrój w małą kostkę i duś na patelni na rozgrzanym oleju (około 10 minut). Pod koniec smażenia do bakłażana dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie do podduszonego bakłażana dodaj wodę. Duś bakłażana do miękkości, a następnie zdejmij patelnię z palnika.
  3. Kaszę jaglaną opłucz na sitku zimną wodą, a następnie przelej wrzątkiem. Kaszę ugotuj w osolonej wodzie.  
  4. Ugotowaną kaszę przełóż na patelnię z bakłażanami. Dodaj sok z cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.
  5. Potrawę przełóż na talerz i posól do smaku.


Podwieczorek


Warzywa z humusem z suszonymi pomidorami
221 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.94 g T: 8.38 g W: 34.69 g (BŁ: 12.6 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem (wersja lżejsza)
297 kcal
Łączna waga porcji: 415g.

B: 7.78 g T: 13.51 g W: 39.71 g (BŁ: 6.98 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Wartości odżywcze:


Białko: 37.99 g
Tłuszcz: 49.13 g
Węglowodany: 287.36 g (w tym błonnik: 39.29 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 12g     0,84 zł (6,99 zł)
Bakłażan 200g     2,22 zł (4,99 zł)
Banan 60g     0,30 zł (4,99 zł)
Czosnek 3g     0,13 zł (2,19 zł)
Hummus z suszonymi pomidorami 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Imbir 4g     0,11 zł (5,69 zł)
Karob 6g 0,00 zł (0,00 zł)
Kasza jaglana 75g     0,73 zł (3,39 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Melon 200g     2,00 zł (11,99 zł)
Migdały 5g     0,42 zł (8,49 zł)
Mleko ryżowe 750ml     7,12 zł (9,49 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 5g     0,12 zł (2,49 zł)
Natka pietruszki 20g     1,75 zł (2,19 zł)
Olej rzepakowy 15g     0,10 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 5g     0,04 zł (8,99 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Pieczarka świeża 80g     0,80 zł (4,99 zł)
Płatki owsiane 40g     0,26 zł (3,29 zł)
Ryż brązowy 45g     0,34 zł (2,99 zł)
Sok cytrynowy 12g     0,32 zł (5,29 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 340ml 0,00 zł (0,00 zł)



×