Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 40g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Hummus z suszonymi pomidorami | 40g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Ksylitol | 7g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 100ml |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pomidory | 70g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 10g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 50g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 30g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |