Darmowa dieta 1700 kcal nr 5336



Śniadanie


Owsianka z orzechami (wersja lżejsza)
398 kcal
Łączna waga porcji: 320g.

B: 11.61 g T: 23.83 g W: 39.07 g (BŁ: 8.44 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

22   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Dodajemy posiekane orzechy, chia, zalewamy mlekiem i mieszamy. Całość posypujemy cynamonem.



Drugie śniadanie


Koktajl z mango, mlekiem kokosowym i chia
237 kcal
Łączna waga porcji: 453g.

B: 5.98 g T: 4.33 g W: 46.52 g (BŁ: 5.14 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

34   25

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Mango umyj, obierz ze skórki i pozbaw pestki.
  2. Mleko kokosowe, mleko krowie i mango zblenduj w wysokim naczyniu.
  3. Dodaj nasiona chia i wymieszaj.


Obiad


Kurczak curry z fasolką szparagową (wersja lżejsza)
527 kcal
Łączna waga porcji: 385g.

B: 32.43 g T: 15.99 g W: 69.48 g (BŁ: 11.69 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

42   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy curry i gotujemy na parze razem z fasolką przez ok. 20 - 25 minut. Podajemy z ugotowanym ryżem, posypane sezamem.


Podwieczorek


Sałatka z kukurydzą, papryką i nasionami chia
244 kcal
Łączna waga porcji: 340g.

B: 6.18 g T: 14.35 g W: 27.34 g (BŁ: 9.59 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Sałatę rwiemy, pomidora i paprykę kroimy. Całość mieszamy z kukurydzą i polewamy oliwą z oliwek zmieszaną z nasionami chia i ulubionymi przyprawami.


Kolacja


Zupa z burakami i fasolką szparagową
274 kcal
Łączna waga porcji: 780g.

B: 9.74 g T: 11.96 g W: 36.42 g (BŁ: 8.84 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

15   27

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1) Ugotuj buraki, a następnie obierz i zetrzyj na tarce. 2) Poszatkowany czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. 3) Pomidory pokrojone w kostkę dodaj do czosnku i duś około 3 minuty. 3) Fasolkę szparagową gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut. Nie wylewaj wody po ugotowaniu. 4) Do garnka z fasolką dodaj uduszone pomidory i buraki. Wymieszaj. 5) Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj śmietanę. 6) Zupę na talerzu dopraw sokiem z cytryny do smaku.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1680 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 65.94 g
Tłuszcz: 70.46 g
Węglowodany: 218.83 g (w tym błonnik: 43.7 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Burak 100g     0,20 zł (1,99 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 300g     3,66 zł (5,49 zł)
Filet z piersi kurczaka 100g     1,74 zł (8,69 zł)
Jogurt naturalny 2% 50g     0,39 zł (1,39 zł)
Kukurydza konserwowa 50g     0,41 zł (2,79 zł)
Mango 250g     4,70 zł (7,99 zł)
Mleko kokosowe (bez cukru) 100ml     1,80 zł (8,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 100ml     0,35 zł (3,49 zł)
Mleko migdałowe 250g     2,62 zł (10,49 zł)
Nasiona chia 18g     0,50 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 30g     1,32 zł (10,99 zł)
Orzechy brazylijskie 10g     2,00 zł (19,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Papryka czerwona 50g     0,92 zł (10,99 zł)
Pomidory 420g     2,23 zł (3,99 zł)
Płatki owsiane 40g     0,26 zł (3,29 zł)
Ryż brązowy 70g     0,52 zł (2,99 zł)
Sałata masłowa 100g     3,56 zł (4,99 zł)
Sezam 5g     0,13 zł (7,79 zł)
Sok cytrynowy 10g     0,26 zł (5,29 zł)
Woda 200ml 0,00 zł (0,00 zł)



×