Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
Cebula | 30g |
0,07 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
Fasola biała konserwowa | 50g |
0,50 zł
(3,99 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 9g |
0,26 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 60g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 20g |
0,15 zł
(1,39 zł) |
|
Kasza jaglana | 60g |
0,58 zł
(3,39 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
0,37 zł
(1,49 zł) |
|
Makaron kukurydziany | 50g |
0,46 zł
(4,59 zł) |
|
Marchew | 100g |
0,31 zł
(2,29 zł) |
|
Masło | 3g |
0,07 zł
(4,99 zł) |
|
Melon | 200g |
2,00 zł
(11,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
4,75 zł
(9,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 40g |
0,73 zł
(10,99 zł) |
|
Pomidory | 85g |
0,45 zł
(3,99 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
Sałata | 10g |
0,36 zł
(4,99 zł) |
|
Szczypiorek | 5g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
Szynka z indyka | 30g |
1,41 zł
(7,99 zł) |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |