Darmowa dieta 1800 kcal nr 10092



Śniadanie


Owsianka z suszonymi śliwkami (wersja lżejsza, bez laktozy)
377 kcal
Łączna waga porcji: 325g.

B: 7.08 g T: 8.03 g W: 72.79 g (BŁ: 6.1 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

14   55

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Śliwki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.



Drugie śniadanie


Serek z suszonymi śliwkami (bezglutenowy)
260 kcal
Łączna waga porcji: 250g.

B: 20.8 g T: 0.88 g W: 44.86 g (BŁ: 4.16 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

15   41

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Śliwki kroimy na kawałki i mieszamy z pozostałymi składnikami.


Obiad


Pieczone bataty
583 kcal
Łączna waga porcji: 530g.

B: 8.32 g T: 20.55 g W: 99.56 g (BŁ: 15.01 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   39

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.



Podwieczorek


Sałatka z kukurydzą, papryką i nasionami chia
244 kcal
Łączna waga porcji: 340g.

B: 6.18 g T: 14.35 g W: 27.34 g (BŁ: 9.59 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Sałatę rwiemy, pomidora i paprykę kroimy. Całość mieszamy z kukurydzą i polewamy oliwą z oliwek zmieszaną z nasionami chia i ulubionymi przyprawami.


Kolacja


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

45   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1834 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 54.01 g
Tłuszcz: 59.96 g
Węglowodany: 293.23 g (w tym błonnik: 42.65 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bataty 460g     5,29 zł (11,49 zł)
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Cytryna 40g     0,56 zł (13,99 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Kukurydza konserwowa 50g     0,41 zł (2,79 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 60g     2,64 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 50g     0,92 zł (10,99 zł)
Pestki dyni 5g     0,20 zł (3,99 zł)
Pomidory 460g     2,45 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 10g     0,14 zł (2,79 zł)
Płatki owsiane 40g     0,26 zł (3,29 zł)
Sałata masłowa 100g     3,56 zł (4,99 zł)
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu 200g     2,69 zł (2,69 zł)
Śliwki suszone 70g     2,33 zł (4,99 zł)



×