Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka tarta | 16g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Czosnek | 2g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Gruszka | 125g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 106g |
![]() |
|
Jarmuż | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 120g |
![]() |
|
Kalafior | 150g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 70g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 24g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 12g |
![]() |
|
Rzeżucha | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sok pomarańczowy | 20g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |