Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Awokado | 50g |
1,55 zł
(13,99 zł) |
|
| Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
| Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
| Cytryna | 80g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Grejpfrut | 130g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Kasza manna | 50g |
0,37 zł
(2,99 zł) |
|
| Kiełki brokuła | 12g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 6g |
0,72 zł
(2,99 zł) |
|
| Krążki ryżowe | 20g |
0,49 zł
(2,69 zł) |
|
| Masło | 5g |
0,12 zł
(4,99 zł) |
|
| Miód pszczeli | 74g |
2,77 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 200ml |
0,70 zł
(3,49 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
| Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 40g |
1,76 zł
(10,99 zł) |
|
| Pestki dyni | 5g |
0,20 zł
(3,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
| Pierś z indyka | 800g |
19,32 zł
(28,98 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 3g |
0,08 zł
(5,29 zł) |
|
| Szczypiorek | 3g |
0,30 zł
(2,49 zł) |
|
| Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
| Sól biała | 5g |
0,03 zł
(1,99 zł) |
|
| Tuńczyk w oleju | 50g |
1,62 zł
(5,99 zł) |