Darmowa dieta 1800 kcal nr 36367



Śniadanie


Komosa ryżowa na mleku migdałowym z malinami
381 kcal
Łączna waga porcji: 520g.

B: 13.9 g T: 7.88 g W: 71.34 g (BŁ: 13.84 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

16   63

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Komosę ugotuj na mleku migdałowym.
  2. Pod koniec gotowania dodaj maliny.
  3. Przełóż do miseczki i wkrój jabłko.


Drugie śniadanie


Koktajl z kiwi i ananasa
210 kcal
Łączna waga porcji: 580g.

B: 3.23 g T: 2.88 g W: 47.08 g (BŁ: 7.83 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

50   29

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Owoce obieramy ze skórki i miksujemy z wodą i chia.


Obiad


Placuszki bananowe
625 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 21.95 g T: 21.57 g W: 89.7 g (BŁ: 7.43 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

100   13

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Banany rozgnieść w misce widelcem.
  2. Dodać jajka i mąkę, dokładnie wymieszać.
  3. Smażyć na niewielkiej ilości oleju placki z jednej łyżki stołowej.


Podwieczorek


Kanapka z masłem, indykiem i ogórkiem kiszonym
272 kcal
Łączna waga porcji: 180g.

B: 11.66 g T: 10.16 g W: 37.1 g (BŁ: 6.18 g)



50   8

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy masłem.
  2. Na kanapkę kładziemy plasterek szynki.
  3. Na szynkę - pokrojony w plastry ogórek kiszony.


Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem (wersja lżejsza)
297 kcal
Łączna waga porcji: 415g.

B: 7.78 g T: 13.51 g W: 39.71 g (BŁ: 6.98 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1785 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 58.52 g
Tłuszcz: 56 g
Węglowodany: 284.93 g (w tym błonnik: 42.26 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Ananas 100g     1,00 zł (7,99 zł)
Banan 240g     1,20 zł (4,99 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 100g     0,70 zł (6,99 zł)
Kiwi 225g     3,37 zł (7,49 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Malina 60g     1,20 zł (9,99 zł)
Masło 10g     0,25 zł (4,99 zł)
Mleko migdałowe 240g     2,52 zł (10,49 zł)
Mąka pszenna pełnoziarnista 50g     0,25 zł (4,99 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 5g     0,12 zł (2,49 zł)
Ogórek kwaszony (kiszony) 60g     0,75 zł (4,99 zł)
Olej rzepakowy 15g     0,10 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 5g     0,04 zł (8,99 zł)
Pieczarka świeża 80g     0,80 zł (4,99 zł)
Quinoa (komosa ryżowa) 70g     2,24 zł (7,99 zł)
Ryż brązowy 45g     0,34 zł (2,99 zł)
Szynka z indyka 40g     1,88 zł (7,99 zł)
Woda 490ml 0,00 zł (0,00 zł)



×