Darmowa dieta 1800 kcal nr 3680



Śniadanie


Sałatka z jajkiem i pomidorami koktajlowymi
373 kcal
Łączna waga porcji: 508g.

B: 14.65 g T: 21.05 g W: 35.07 g (BŁ: 7.12 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

65   15

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Jajko ugotować na twardo.
  2. Jajko i ogórek pokroić w kostkę, paprykę w krótkie paski.
  3. Pomidory i rzodkiewkę przeciąć na pół.
  4. Całość umieścić w misce, posypać nasionami dyni.
  5. Polać oliwą i pokropić sokiem z cytryn.


Drugie śniadanie


Warzywa z humusem z czarnuszką
219 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.38 g T: 9.1 g W: 32.89 g (BŁ: 11.8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Obiad


Ryż z kurczakiem i brokułem
512 kcal
Łączna waga porcji: 414g.

B: 32.6 g T: 13.9 g W: 70.47 g (BŁ: 11.99 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

50   10

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na parze razem z różyczkami brokuła przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy posiekaną cebulę. Następnie dodajemy ugotowany ryż i kukurydzę i smażymy przez kilka minut. Na koniec dodajemy posiekaną pietruszkę, pieprz, kolendrę.



Podwieczorek


Koktajl ze szpinakiem, bananem i kiwi
386 kcal
Łączna waga porcji: 1000g.

B: 7.96 g T: 4.98 g W: 84.66 g (BŁ: 13.14 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

53   22

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Kolacja


Zupa z burakami i fasolką szparagową
274 kcal
Łączna waga porcji: 780g.

B: 9.74 g T: 11.96 g W: 36.42 g (BŁ: 8.84 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

15   27

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1) Ugotuj buraki, a następnie obierz i zetrzyj na tarce. 2) Poszatkowany czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. 3) Pomidory pokrojone w kostkę dodaj do czosnku i duś około 3 minuty. 3) Fasolkę szparagową gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut. Nie wylewaj wody po ugotowaniu. 4) Do garnka z fasolką dodaj uduszone pomidory i buraki. Wymieszaj. 5) Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj śmietanę. 6) Zupę na talerzu dopraw sokiem z cytryny do smaku.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1764 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe  

Wartości odżywcze:


Białko: 72.33 g
Tłuszcz: 60.99 g
Węglowodany: 259.51 g (w tym błonnik: 52.89 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 240g     1,20 zł (4,99 zł)
Brokuły 150g     2,25 zł (7,49 zł)
Burak 100g     0,20 zł (1,99 zł)
Cebula 30g     0,07 zł (1,89 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 100g     1,22 zł (5,49 zł)
Filet z piersi kurczaka 100g     1,74 zł (8,69 zł)
Hummus z czarnuszką 40g 0,00 zł (0,00 zł)
Jaja kurze całe 50g     0,35 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 50g     0,39 zł (1,39 zł)
Kiwi 150g     2,25 zł (7,49 zł)
Krążki ryżowe 20g     0,49 zł (2,69 zł)
Kukurydza konserwowa 60g     0,49 zł (2,79 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Nasiona dyni 10g     0,40 zł (3,99 zł)
Natka pietruszki 4g     0,35 zł (2,19 zł)
Ogórek kiszony 120g     1,07 zł (7,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 20g     0,88 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 340g     6,23 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 0.1g     0,01 zł (1,79 zł)
Pomidory 300g     1,60 zł (3,99 zł)
Pomidory koktajlowe 120g     1,68 zł (3,49 zł)
Ryż brązowy 60g     0,45 zł (2,99 zł)
Rzodkiewka 75g     1,56 zł (2,49 zł)
Sok cytrynowy 13g     0,34 zł (5,29 zł)
Szpinak 100g     2,00 zł (3,99 zł)
Sól biała 0.1g     0,00 zł (1,99 zł)
Woda 700ml 0,00 zł (0,00 zł)



×