Śliwki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
1. Makaron przyrządzamy według przepisu na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojonego w kostkę kurczaka i przekładamy na talerz. 3. Na tym samym tłuszczu smażymy mieszankę chińską, oraz groszek, aż będą chrupiące. 4. Dodajemy mięso i makaron, wbijamy jajko i mieszamy. 5. Pod koniec dodajemy kiełki, cukier, sosy i posypujemy posiekanymi orzeszkami i szczypiorkiem.
Kurczaka i brokuły daj na parę. Parować 30-40min.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 300g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 46g |
![]() |
|
Cukier biały | 2.5g |
![]() |
|
Fasola cięta konserwowa bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Groszek zielony | 20g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kiełki słonecznika | 16g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 50g |
![]() |
|
Marchew | 30g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Mieszanka chińska mrożona | 100g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Orzechy arachidowe (ziemne) | 15g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0g |
![]() |
|
Pomidory | 20g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Schab pieczony | 15g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 30g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 15g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Sos chilli słodki | 30g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Ziemniaki | 30g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 30g |
![]() |