Darmowa dieta 1800 kcal nr 44255



Śniadanie


Komosa ryżowa na mleku migdałowym z malinami
381 kcal
Łączna waga porcji: 520g.

B: 13.9 g T: 7.88 g W: 71.34 g (BŁ: 13.84 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

16   62

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Komosę ugotuj na mleku migdałowym.
  2. Pod koniec gotowania dodaj maliny.
  3. Przełóż do miseczki i wkrój jabłko.


Drugie śniadanie


Koktajl z bananem, pomarańczą i kiwi
274 kcal
Łączna waga porcji: 650g.

B: 4.48 g T: 2.69 g W: 63.43 g (BŁ: 9.32 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

95   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze.


Obiad


Pilaf z soczewicą, ananasem i kalafiorem (wersja lżejsza)
563 kcal
Łączna waga porcji: 755g.

B: 22.84 g T: 10.11 g W: 104.32 g (BŁ: 17.43 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

6   71

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.



Podwieczorek


Sałatka z awokado i pomidorami
272 kcal
Łączna waga porcji: 433g.

B: 5.45 g T: 21.44 g W: 18.74 g (BŁ: 8.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

38   32

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy, polewamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.


Kolacja


"Risotto" kalafiorowe z sosem z awokado
354 kcal
Łączna waga porcji: 613g.

B: 11.72 g T: 22.46 g W: 34.38 g (BŁ: 14.84 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   58

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kalafiora parzymy we wrzątku i odstawiamy do ostygnięcia. Miksujemy awokado, czosnek i sok z cytryny do konsystencji sosu i przelewamy do miseczki. Następnie miksujemy ostudzonego kalafiora do konsystencji ryżu i mieszamy z pokrojoną rzodkiewką, pomidorem i koperkiem i ulubionymi przyprawami (np. kurkuma, sól i pieprz). Całość polewamy sosem awokado.


Wartości odżywcze:


Białko: 58.39 g
Tłuszcz: 64.58 g
Węglowodany: 292.21 g (w tym błonnik: 63.67 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Ananas 100g     1,00 zł (7,99 zł)
Awokado 210g     6,53 zł (13,99 zł)
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Bulion warzywny 250g     27,30 zł (27,96 zł)
Cebula 65g     0,15 zł (1,89 zł)
Czosnek 5g     0,22 zł (2,19 zł)
Imbir (proszek) 5g     0,63 zł (1,89 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Kalafior 470g     7,83 zł (9,99 zł)
Kapusta pekińska 200g     1,88 zł (7,99 zł)
Kiwi 75g     1,12 zł (7,49 zł)
Koper ogrodowy 40g     4,78 zł (5,98 zł)
Kurkuma 2g     0,17 zł (1,69 zł)
Malina 60g     1,20 zł (9,99 zł)
Mielona papryka chilli 1g     0,09 zł (2,29 zł)
Mleko migdałowe 240g     2,52 zł (10,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 5g     0,03 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Pomarańcze 200g     1,25 zł (7,49 zł)
Pomidory 240g     1,28 zł (3,99 zł)
Quinoa (komosa ryżowa) 70g     2,24 zł (7,99 zł)
Rodzynki 10g     0,22 zł (4,49 zł)
Ryż brązowy 50g     0,37 zł (2,99 zł)
Rzodkiewka 60g     1,25 zł (2,49 zł)
Soczewica czerwona, nasiona suche 40g     0,59 zł (5,19 zł)
Sok cytrynowy 6g     0,16 zł (5,29 zł)
Suszona kolendra 2g     0,17 zł (1,29 zł)
Szczypiorek 30g     2,99 zł (4,98 zł)
Woda 250ml 0,00 zł (0,00 zł)



×