Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać ze skorupek. Jajka przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć do miseczki żółtka. Paprykę, ogórki, szynkę i szczypiorek drobno posiekać. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekane składniki, majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Nałożyć na każdą połówkę białka jajka porcję farszu. Całość udekorować szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Źródło: olalalchf.pl
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 200g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 50g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 255g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 345g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 50g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 24g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 100g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 50g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Szczypiorek | 13g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 150g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |