Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Awokado | 50g |
1,55 zł
(13,99 zł) |
|
| Cebula | 40g |
0,09 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
| Cukinia | 200g |
2,00 zł
(8,49 zł) |
|
| Gruszka | 255g |
1,78 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 510g |
2,22 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 70g |
0,54 zł
(1,39 zł) |
|
| Kalafior | 150g |
2,50 zł
(9,99 zł) |
|
| Kasza jaglana | 100g |
0,97 zł
(3,39 zł) |
|
| Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
0,56 zł
(1,49 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 8g |
0,96 zł
(2,99 zł) |
|
| Marchew | 15g |
0,05 zł
(2,29 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 5g |
0,22 zł
(10,99 zł) |
|
| Pomarańcze | 240g |
1,50 zł
(7,49 zł) |
|
| Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
| Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
| Rzeżucha | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Sardynka w oleju | 40g |
2,00 zł
(5,99 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
| Sok pomarańczowy | 20g |
0,10 zł
(4,99 zł) |
|
| Suszone pomidory | 30g |
0,75 zł
(6,99 zł) |
|
| Szczypiorek | 5g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
| Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |