1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 200g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 25g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 200g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 60g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Mąka gryczana | 85g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka jaglana | 60g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 85g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 50g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 38g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 0.25g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.25g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 600g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 110g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 40g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 50g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |
|
Woda | 225ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |