Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 10g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czarne jagody | 130g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Gruszka | 125g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 70g |
![]() |
|
Kalafior | 150g |
![]() |
|
Ksylitol | 7g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 150ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 25g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 50g |
![]() |
|
Rzeżucha | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Sok pomarańczowy | 20g |
![]() |