Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko kokosowe gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Dynia | 250g |
![]() |
|
Gałka muszkatołowa | 1g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 50g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 250ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 15g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 2g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 240g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 125ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |