Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Białe wino | 250g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 230g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 50g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kapary | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kasza jaglana | 110g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 50g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Makaron z ciecierzycy | 200g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Nasiona dyni | 10g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1.1g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 620g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Sól biała | 1.1g |
![]() |