Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
1. Ugotuj komosę. 2. Wykrój twardą łodygę z jarmużu. 3. Pokrój awokado. 4. Wymieszaj składniki z przyprawami do smaku.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 70g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jarmuż | 50g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 20g |
![]() |
|
Mak niebieski | 5g |
![]() |
|
Malina | 60g |
![]() |
|
Mango | 250g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 100ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 100ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 240g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 3g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 15g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 126g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 60g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |