Darmowa dieta 1800 kcal nr 6178



Śniadanie


Kanapki z pesto
413 kcal
Łączna waga porcji: 260g.

B: 10.33 g T: 9.71 g W: 78.43 g (BŁ: 13.58 g)

Wegetariańskie  

49   30

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Chleb smarujemy pesto, nakładamy sałatę i paprykę.


Drugie śniadanie


Sałatka kalafiorowo-brokułowa z ogórkiem i koperkiem
221 kcal
Łączna waga porcji: 881g.

B: 19.63 g T: 2.11 g W: 40.99 g (BŁ: 18.11 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Kalafior i brokuł umyj i ugotuj na parze. Warzywa na sicie ostudź zimną wodą
  2. Ogórek umyj, obierz ze skórki i pokrój w plasterki.
  3. Koperek umyj i posiekaj.
  4. Kalafior i brokuł podziel na „różyczki” i wymieszaj w salaterce w ogórkiem oraz koperkiem.
  5. Sałatkę dopraw do smaku solą himalajską i pieprzem.


Obiad


Zupa ziemniaczana
514 kcal
Łączna waga porcji: 1392g.

B: 10.54 g T: 21.68 g W: 74.88 g (BŁ: 11.38 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

32   29

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Wszystkie warzywa obrać, ziemniaki pokroić w plastry a resztę warzyw w kostkę. Masło roztopić w ganku, dodać warzywa, ziemniaki i pietruszkę i to chwilkę podusić. Dolać do tego bulion warzywny i gotować na wolnym ogniu przez około 25 min. Gdy warzywa będą miękkie, zupę zmiksować.


Podwieczorek


Koktajl ze szpinakiem, bananem i kiwi
386 kcal
Łączna waga porcji: 1000g.

B: 7.96 g T: 4.98 g W: 84.66 g (BŁ: 13.14 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

53   22

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Kolacja


Borówki amerykańskie (wersja lżejsza)
280 kcal
Łączna waga porcji: 500g.

B: 5 g T: 0 g W: 70 g (BŁ: 10 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

22   38

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1814 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 53.46 g
Tłuszcz: 38.48 g
Węglowodany: 348.96 g (w tym błonnik: 66.21 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 240g     1,20 zł (4,99 zł)
Borówka amerykańska 500g     13,98 zł (13,98 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Bulion warzywny 1000g     109,22 zł (111,84 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Czosnek 60g     2,63 zł (4,38 zł)
Kalafior 440g     7,33 zł (9,99 zł)
Kiwi 150g     2,25 zł (7,49 zł)
Koper ogrodowy 10g     1,20 zł (2,99 zł)
Marchew 60g     0,18 zł (2,29 zł)
Masło 20g     0,50 zł (4,99 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 12g     1,05 zł (2,19 zł)
Ogórek 180g     1,20 zł (3,99 zł)
Papryka czerwona 70g     1,28 zł (10,99 zł)
Pesto z bazylią 20g     2,22 zł (9,99 zł)
Pieprz czarny 0.25g     0,02 zł (1,79 zł)
Sałata masłowa 30g     1,07 zł (4,99 zł)
Seler, korzeń 40g     0,15 zł (2,69 zł)
Szpinak 100g     2,00 zł (3,99 zł)
Sól himalajska 0.25g     0,00 zł (3,49 zł)
Woda 500ml 0,00 zł (0,00 zł)
Ziemniaki 200g     0,37 zł (3,69 zł)



×