Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 200g |
![]() |
|
Cebula | 480g |
![]() |
|
Chleb żytni | 175g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.6g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 30g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jarmuż | 750g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 1050g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Marchew | 405g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.6g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 500ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Nasiona chia | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 50g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 0.03g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 405g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Por | 420g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 100g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Sól himalajska | 3g |
![]() |