Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
propozycja przepisu przysłana przez: MyszkaKochaRahima
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 200g |
![]() |
|
Bułka tarta | 55g |
![]() |
|
Cebula | 190g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cukinia | 625g |
![]() |
|
Czosnek | 25g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 500g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 51g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 370g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Liść laurowy | 1g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 100g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 2g |
![]() |
|
Ogórek | 90g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 35g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1.1g |
![]() |
|
Pomidory | 300g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 80g |
![]() |
|
Szpinak | 250g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 45g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 2g |
![]() |