1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 9g |
0,63 zł
(6,99 zł) |
|
Ananas | 160g |
1,60 zł
(7,99 zł) |
|
Borówka amerykańska | 550g |
15,38 zł
(20,97 zł) |
|
Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
Imbir | 10g |
0,28 zł
(5,69 zł) |
|
Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
Masło | 10g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
Migdały | 15g |
1,27 zł
(8,49 zł) |
|
Mleko migdałowe | 250g |
2,62 zł
(10,49 zł) |
|
Nasiona chia | 20g |
0,56 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 120g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory | 170g |
0,90 zł
(3,99 zł) |
|
Płatki jaglane | 60g |
0,84 zł
(2,79 zł) |
|
Ryż brązowy | 95g |
0,71 zł
(2,99 zł) |
|
Sałata | 15g |
0,53 zł
(4,99 zł) |
|
Szpinak | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |
|
Szynka z indyka | 40g |
1,88 zł
(7,99 zł) |
|
Woda | 980ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |