Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Makrelę oczyszczoną z ości miksujemy wraz z cebulą, papryką i pietruszką. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka tarta | 55g |
0,43 zł
(3,89 zł) |
|
Cebula | 50g |
0,12 zł
(1,89 zł) |
|
Cebula czerwona | 105g |
0,48 zł
(2,99 zł) |
|
Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
1,41 zł
(2,49 zł) |
|
Cukinia | 500g |
4,99 zł
(8,49 zł) |
|
Cynamon | 5g |
0,64 zł
(2,29 zł) |
|
Czosnek | 20g |
0,88 zł
(2,19 zł) |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
0,22 zł
(1,49 zł) |
|
Hummus z suszonymi pomidorami | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jaja kurze całe | 51g |
0,36 zł
(6,99 zł) |
|
Makrela, wędzona | 60g |
1,44 zł
(5,99 zł) |
|
Mango | 140g |
2,63 zł
(7,99 zł) |
|
Marchew | 150g |
0,46 zł
(2,29 zł) |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
Mleko ryżowe | 125ml |
1,19 zł
(9,49 zł) |
|
Mąka ryżowa | 100g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
1,50 zł
(4,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 25g |
0,17 zł
(6,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 310g |
5,68 zł
(10,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
Płatki jaglane | 10g |
0,14 zł
(2,79 zł) |
|
Sałata | 15g |
0,53 zł
(4,99 zł) |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
2,69 zł
(2,69 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |