Śliwki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 450g |
![]() |
|
Bułka do hamburgera z sezamem | 53g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 10g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 15g |
![]() |
|
Malina | 60g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 100g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 240g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 15g |
![]() |
|
Pomidory | 20g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
![]() |
|
Sałata | 5g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 20g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 20g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 30g |
![]() |