Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko kokosowe gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 10g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 200g |
![]() |
|
Bułka do hamburgera z sezamem | 53g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 10g |
![]() |
|
Czarne jagody | 130g |
![]() |
|
Grejpfrut | 130g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 200g |
![]() |
|
Kasza manna | 50g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 15g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 100g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 250ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 10g |
![]() |
|
Pestki dyni | 15g |
![]() |
|
Pomidory | 20g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Sałata | 5g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 20g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |